Matkällaren

Vår blogg om allt gott. Till alla ni nomnom-människor där ute. Vi vet, vi vet, det finns miljoner av oss. Men det stoppar oss inte. Det blir restauranger, mat, vin, kaffe, öl, recept, inspiration och kärlek. Lämna gärna feedback, frågor eller önskemål i kommentatorsfälten.

Gæðingur Öl

Gaedingur beerJag skrev häromdagen om den isländska hantverksölen och Borg Brugghús. En annat mikrobryggeri med hantverksöl på Island är Gæðingur Öl. Bryggeriet ligger i Skagafirði på norra Island. Om jag inte har helt fel så betyder Gæðingur typ häst och det förklarar etiketterna. Men det är inte vilka tecknade hästar som helst – illustratören heter Hugleikur Dagsson och är välkänd på Island för sina smaklösa, provokativa men ofta förbannat roliga teckningar. Hans konstnärsskap går ut på just att ifrågasätta och utmana vad som är roligt och om man får skratta åt vissa saker. Han har också målat bergen på väggarna i Micro Bar.

Den här gången fick jag med mig deras stout och pale ale med mig hem. Hittills har jag smakat pale alen och den har en skön fräsch beska men utan att ta över helt. En lättare öl men med karaktär. Bra hinkabilitet, den slår mig nästan som en lättare kusin till Úlfur. Kommer kittla dödsskönt i sommar om jag får tag på några till…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 01/03/2013 by in Öl and tagged , , , , , .

Navigation

%d bloggare gillar detta: