Matkällaren

Vår blogg om allt gott. Till alla ni nomnom-människor där ute. Vi vet, vi vet, det finns miljoner av oss. Men det stoppar oss inte. Det blir restauranger, mat, vin, kaffe, öl, recept, inspiration och kärlek. Lämna gärna feedback, frågor eller önskemål i kommentatorsfälten.

Slippbarinn

Menyn på SlippbarinnMarinan och hamnen i Reykjavik är ett område som genomgår en renässans. Man bygger och utvecklar och de flesta man talar med menar att området kommer vara ett av de trendigaste de närmaste åren i Reykjavik. Redan nu finns det en hel del kvalitet här.

Mitt emot Forréttabarinn ligger Iceland Airs hotell och deras hotellbar är inte som en vanlig hotellbar. Baren heter Slippbarinn på isländska vilket tydligen översätts till The Slipp Bar(?). Här hittar man inte en trött receptionist som kan mäta upp 6 cl blandad whisky i ett snuskigt mätglas, här hittar man geniet Ásgeir och hans mixologer. Man får innovation, passion, showmanship och förbannat goda drinkar. Baren är en sann cocktailbar och byter meny varje månad.

Vi prövade några stycken från menyn. Inte att de är goda, välbalanserade och innovativa. De flesta av drinkarna innehåller någon form av kreativ showmanskap som engagerar gästen. T ex min DIY-isaz-Martini där isbiten i glaset innehåller vermouthen och ju längre du väntar desto mer vermouth får du. DIY = Do It Yourself. Eller Judas Hobo där innehållet mixas med hjälp av en borrmaskin med en knivmixer i stället för borr, direkt i flaskan och serveras i flaska en brun papperspåse runt (Hobo-style) och sugrör. Dessutom gör de mycket själva som bitters och något som verkligen fick mig att haja till – ankfettsinfuserad cognac… Allt ihop är gjort snyggt, effektivt och med mycket humor (torr) – helt utan att bli plojigt.

Den här slåss helt klart med Ruby om mina favoritbarer.

 

Annonser

One comment on “Slippbarinn

  1. Sigvaldi Eggertsson
    10/03/2013

    Varvsbaren blir en ok översättning, tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 25/02/2013 by in Barer and tagged , , , , , .
%d bloggare gillar detta: