Matkällaren

Vår blogg om allt gott. Till alla ni nomnom-människor där ute. Vi vet, vi vet, det finns miljoner av oss. Men det stoppar oss inte. Det blir restauranger, mat, vin, kaffe, öl, recept, inspiration och kärlek. Lämna gärna feedback, frågor eller önskemål i kommentatorsfälten.

Forréttabarinn

Förra veckan var jag på Island för att hålla utbildning och närvara vid Isländska kaffemästerskapen. Jag älskar att åka till Island, det är en otroligt unik plats. Det känns som hela tillvaron är en magisk realism-novell, som att precis bortom finns något övernaturligt, något fantastiskt. Dessutom räcker det med att kasta en sten så träffar man 5 bra restauranger och 2 barer.

Ett av mina favoritställen i Reykjavik är helt klart Forréttabarinn – Förrättsbaren. Här serveras bara ”förrätter” eller enkelt förklarat, mellanrätts-stora rätter. Tapas-begreppet ligger nära till hands, men det är lite missvisande, här komponerar plockar man från menyn och skapar sin måltid mer än att beställa in ett gäng rätter och dela vid bordet. Klart man kan dela, men ja… Stilen är Nya Nordiska – närproducerat och säsong.

Menyn är väldigt bra och rätterna är duktigt kombinerade. Man räds inte att kombinera både torsk, nöt och korv på samma tallrik men resultatet är snygg balans och framför allt riktigt gott.

Här är min middag. Men kolla gärna in menyn här också.

Annonser

2 comments on “Forréttabarinn

  1. delikatessboxen
    25/02/2013

    Gillar konceptet! Har varit rätt sugen på att åka till island ett tag, det här stället hamnar på besökslistan direkt 🙂

  2. Christoffer Levak
    25/02/2013

    Gör’t 🙂 Det kommer fler tips här närmsta dagarna om bra ställen! Ett kul sätt att besöka det är att om du flyger till USA, t ex New York så kostar det inget extra att stanna (tror det är upp till 4 dagar) i Reykjavik på vägen… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 22/02/2013 by in Middagar and tagged , , , , , , .
%d bloggare gillar detta: